Så raskt kan du implementere et CRM-system

Implementeringen av et CRM-system kan ofte virke overveldende, men med de rette verktøyene og en god plan kan det gjøres langt raskere enn du tror.

Bente er midt i en lang implementeringsprosess, mens Egil, som valgte Nextcom, var ferdig før Bente rakk å blåse ferdig tyggegummiboblen.

CRM med egne data på få minutter

Et godt CRM-system kan resultere i forbedret kundeinnsikt, økt effektivitet, og bedre kommunikasjon mellom deg og kunden dine, og mellom teamene dine Når valget av CRM-system er tatt, er det mulig å implementere et CRM-system med alle dine kundedata inkludert – ikke bare på noen måneder, men på noen minutter!

Mange kjenner frustrasjonen til Arne og Bente med tunge og tidskrevende CRM-implementeringer. Egil som har Nextcom kan bruke tiden på andre ting.

Å velge og implementere et CRM-system

Med riktig tilnærming blir prosessen med å velge og implementere et CRM-system mye enklere. Det handler om å finne en løsning som dekker dine spesifikke behov, er enkel å bruke, og kan tilpasses virksomhetens størrelse og kompleksitet. Ved å forstå hva du trenger, og hvordan ulike CRM-systemer kan oppfylle disse kravene, kan du sikre en smidig implementering og raskt begynne å høste fordelene av bedre kundehåndtering og økt effektivitet.

Telefon med sikkerhetssymbol på skjermen

1. Velg riktig CRM-løsning

Det første steget er å velge et CRM-system som passer din bedrifts behov. Noen systemer krever tidkrevende installasjoner og kompliserte integrasjoner, mens andre er enkle å sette opp og komme i gang med. Nextcom er blant de sistnevnte, og tilbyr en rekke løsninger som skreddersys etter dine behov og kan tilpasses både små og store bedrifter.

Vurder hvor du vil lagre dataene dine. Ved å velge lagring i Norge, får du ekstra trygghet gjennom strenge norske personvernlover. Norske datasentre tilbyr også robust fysisk sikkerhet og en svært pålitelig infrastruktur. Nextcom lagrer alle data i Norge, slik at du kan være sikker på at informasjonen din håndteres med den høyeste standard for sikkerhet og personvern.

2. Lag en CRM-implementeringsplan

En vellykket CRM-implementering starter med en god plan. Definer klare mål og prioriteter for hva du ønsker å oppnå med CRM-systemet. Er målet å forbedre kundekommunikasjon, effektivisere salgsprosesser, eller kanskje få bedre kontroll over kundedata? Uansett mål, er det viktig å ha en plan for hvordan systemet skal integreres i eksisterende arbeidsflyter. Sørg for å inkludere alle relevante team i denne prosessen for å sikre at systemet blir tilpasset deres behov.

I Nextcom starter prosessen med dybdesamtaler for å forstå kundens ambisjoner og fokusområder, for så å kartlegge data fra ulike systemer og siloer.

Ansatte planlegger en CRM-implementering

3. Rask datamigrering

Migrering av eksisterende data til det nye CRM-systemet er en kritisk del av implementeringen.

Med Nextcom er det enkelt å importere kundelister, kontakter og historiske data fra tidligere systemer. Dersom du bruker Tripletex, kan du få en særdeles rask oppstart med Nextcom GO. Denne løsningen er utviklet for å overføre alle eksisterende data fra regnskapssystemet ditt til CRM-systemet, slik at både små og store organisasjoner kan komme raskt i gang – faktisk bare på noen få minutter.

Vanlig implementeringstid er én uke

Selv om du ikke benytter Nextcom GO, vil en implementering fortsatt ta svært kort tid. «Det skal være enkelt å komme i gang med et Nextcom-system,» sier software engineer Petter Brodin i Nextcom. «For eksempel kan man starte med salgsavdelingen, som ofte er mest kritisk, og deretter inkludere andre avdelinger som regnskap etter hvert. Vi fokuserer på det viktigste først og tilpasser løsningen underveis.»

Hvor raskt man kommer i gang, avhenger naturligvis av kundens størrelse. Brodin forteller at de har gjennomført en implementering på én dag for en bedrift med akutt behov, mens en annen kunde med landsdekkende franchisekontorer, flere avdelinger og over 1 000 brukere, trengte tre måneder, inkludert full opplæring av alle ansatte.

For de fleste tar implementeringen av Nextcom CRM rundt en uke.

Nextcom underviser i CRM

4. Opplæring og pilotgruppe

Når systemet er på plass, er det smart å starte med en pilotfase hvor en mindre gruppe ansatte tar i bruk CRM-et. Gi brukerne grundig opplæring for å sikre en god forståelse av systemet. Denne tilnærmingen gir verdifull innsikt i hvordan systemet fungerer i praksis og gir mulighet for justeringer før full utrulling.

Nextcom tilbyr opplæringsressurser og brukerstøtte for å hjelpe ditt team med å komme raskt i gang og få mest mulig ut av systemet. Du får hjelp til konfigurering og jobber tett med utviklerne av systemet, noe som gir unik fleksibilitet og nærhet.

5. Optimalisering

Når CRM-systemet er implementert, er det viktig å fortsette å optimalisere og tilpasse det til bedriftens behov. Samle tilbakemeldinger fra brukerne regelmessig, og vær åpen for justeringer som kan forbedre opplevelsen.

Med Nextcom kan du enkelt skalere opp når du er klar, uten behov for nye installasjoner eller tidkrevende oppdateringsprosesser. Nextcom gir deg også tilgang til support og oppdateringer, slik at systemet alltid fungerer optimalt for din bedrift.

Tannhjul i ulike farger

Oppsummering

Implementeringen av et CRM-system trenger ikke å være en tidkrevende eller komplisert prosess. Med løsninger som Nextcom, og spesielt Nextcom GO, kan du være oppe og gå på kort tid, og raskt begynne å dra nytte av et effektivt system for kundehåndtering. Ved å velge riktig løsning, planlegge nøye, og optimalisere underveis, kan du sikre en vellykket CRM-implementering som virkelig skaper verdi for din bedrift.

Ønsker du å prøve Nextcom gratis?

Fyll ut kontaktinformasjon her, så kontakter vi deg. Det er helt gratis og uforpliktende. Bare veldig befriende – og raskt å implementere.

Se priser og funksjoner


Ikon Nextcom

Rask implementering

CRM-systemet implementers raskt og kan enkelt integreres med andre systemer. Vi sørger for opplæring, slik at du kommer raskt i gang.

Ikon Nextcom

Skreddersøm etter behov

Vi tilpasser CRM-systemet til dine behov, slik at du får den beste løsningen som kan gjøre hverdagen din enklere.

ikon Nextcom

Norsk system og support

CRM-systemet er utviklet i Norge, alle data lagres i Norge, og du får norsk og rask support.