Slik holder du motivasjonen oppe fra hjemmekontor

Motivasjon og engasjement

For mange har hverdagen flyttet seg fra kontoret til stuen eller hjemmekontoret. Å holde motivasjon og engasjement oppe hos selgere som sitter på hjemmekontor, trenger allikevel ikke å være komplisert.

Her er 5 enkle metoder som kan brukes for å motivere og engasjere fra avstand:

1. Kommunikasjon er nøkkelen

Som med de fleste ting i business og relasjoner, er kommunikasjon nøkkelen til suksess. Noen medarbeidere kan oppleve det å sitte på hjemmekontor som ensomt, og det er viktig at lederen ser hver enkelt medarbeider og viser interesse.

For å sikre god kommunikasjon og kan du sette opp faste daglige eller ukentlige møter. De fleste mennesker har behov for å utvikle relasjoner og føle tilhørighet – også på jobb. Arranger virtuelle lunsjer hvor de ansatte kan være sosiale, dele erfaringer og diskutere salg og resultater.

2. Tilfredse medarbeidere

En tilfreds ansatt er mer engasjert i arbeidet sitt og mer produktiv, men hvordan sørge for at medarbeiderne er tilfredse?

Spør dem om hva de trenger og sørg for at de føler seg inkludert. Noen ganger er det så enkelt som litt tilleggsopplæring, oppgradert maskinvare eller en endring i rutinen, for å hjelpe dem til å prestere bedre.

3. Anerkjenn gode prestasjoner

Enhver selger lar seg motivere av konkurranser.  Arranger konkurranser hvor resultatene er synlige for både selger, team og avdelinger. Moderne kommunikasjons- og samarbeidsverktøy gjør dette enkelt. Nextcom CRM salg gir deg mulighet for å administrere flere typer konkurranser, også fra hjemmekontor. Les mer om dette her.

4. Sett klare mål

Alle selgere trenger en tydelig retning for hva som forventes når det gjelder salgsmål og overordnede mål. Sørg for at forventningene er forankret og tydelige. Det gir det et klart fokus for alle som jobber utenfor kontoret.

5. Tidsstyring

En utfordring med hjemmekontor kan være å styre sin egen tid. Det er lett å falle for fristelsen og ta seg frihet til å ta seg av husarbeidet, kjøre barn til skolen ol.

Å tilby verktøy, tips og opplæring som kan hjelpe selgerne med å administrere tiden sin er nyttig og motiverende. Det viser at lederen bryr seg og det gir dem ressurser på veien mot å bli en suksessfull selger.

Nextcom CRM Sales er optimalisert for salgsteam og gjør det enkelt for selgerne å jobbe hjemmefra. Det eneste man trenger er en PC, et headsett og en internettlinje. Som leder har du full oversikt og kontroll, med detaljert aktivitets- og resultatrapportering.

Systemet er enkelt å implementere. Du kan være i gang samme dag. Ta kontakt for gratis prøveperiode.