Sikkerhet i fokus; Jobb sikrere med Enterprise Security

Vi har sikkerhet i fokus. Det siste året har det vært en eksplosiv vekst i cyberangrep, og denne negative trenden ser ikke ut til å snu med det første. Med Enterprise Security gjør vi i Nextcom vår del av jobben for at brukerne skal slippe å bekymre seg for slike angrep.

ØK HASTIGHETEN
JOBB SIKRERE
JOBB MER STABILT

Økt nettkriminalitet

Nettkriminaliteten i Norge økte med 72 % i 2021, noe som er langt raskere enn den globale økningen som var på 40 %. Hver eneste uke ble det utført i gjennomsnitt 458 cyberangrep mot norske virksomheter. I følge NRK var norske bedrifter, som blant annet Nortura og Amedia, mål for kriminelle hackere i 2021. Et angrep kan gi store negative konsekvenser som data på avveie, nedetid og tap av tillit hos sluttkunden – og fører ofte til store økonomiske tap for bedriften. 

Cloudflare Radar viser topp 10 sterkeste angrep mot Norge etter destinasjon eller opprinnelsesland. Se live angrep her.

Foto: Skjermdump Cloudflare Radar

Enterprise Security – mer enn bare grunnleggende sikkerhet

I Nextcom tar vi den økte nettkriminaliteten på alvor, og tilbyr derfor våre kunder Enterprise Security. Dette er en sikkerhetsløsning fra Cloudflare som sørger for at målrettede cyberangrep ikke når frem til CRM-systemet ditt.

Nextcom sitt standard sikkerhetssystem beskytter alle våre kunder mot ordinære cyberangrep og bidrar til å sørge for at data ikke kommer på avveie. Til tross for en solid brannmur som forhindrer at intern og konfidensiell data kommer på avveie, kan et målrettet angrep likevel påvirke systemets hastighet og funksjonalitet. For eksempel kan et målrettet tjenestenektangrep (DDoS) føre til at ditt Nextcom-system blir overbelastet og tregt.

Hvorfor Cloudflare?

Cloudflare er et av verdens beste globale nettverk designet for å sikre at alt du kobler til internett er sikkert, raskt og pålitelig. Cloudflare har direkte forbindelser til nesten alle tjenesteleverandører og skyleverandører, og kan derfor nå 95 % av verdens befolkning innen 50 ms.

Foto: Cloudflare

Cloudflare fanger opp og overvåker en stor mengde trafikk på tvers av mange millioner domenenavn, og kan derfor i stor skala beskyttelse mot angrep fra bots, ondsinnede skript, crawlere og hackere.

Resultatet er at du kan jobbe sikrere og raskere.

Ekstra komponenter som øker sikkerheten

Mer om komponenter som øker sikkerheten

Proxyserver – bedre ytelse. Stopper angrep

En proxy er en server som sitter foran webservere og videresender klientforespørsler (f.eks. nettleser) til disse webserverne. Trafikk går først til proxyserveren, og godkjent trafikk blir videresendt til Nextcom sin server. Dette gjør at brukere og inntrengere hindres å snakke med Nextcom sine servere direkte, og beskytter mot angrep. Proxyserveren vil også bidra til en merkbar ytelsesforbedring på systemet, da den brukes til mellomlagring av data. Les mer.

WAF – Brannmur stopper angrep

Ved hjelp av et avansert regelsett med maskinlæring forhindres angrep. Dette gjør blant annet at spam-roboter ikke får sendt inn skjema gjennom landingssider, fordi disse allerede er kjent i nettverket. Les mer.

Brannmur – stenger

De fleste målrettede angrep er enten allerede kjent ved at botnettet har blitt brukt tidligere, eller det gjenspeiler og kommer fra alle verdensdeler på likt. Med automatiske brannmurer vil enkeltland kunne lukkes ned, og utestengte brukere må fylle ut en Captcha for å få tilgang til serveren. Les mer

Rate Limiting -forhindrer overbelastning og angrep

Tett monitorering og overvåkning av båndbreddebruk beskytter mot typiske angrepsmetoder som denial of service, brute-force påloggingsforsøk, API-trafikkøkninger og andre typer misbruk. Denne komponenten hindrer overbelastning og angrep mot servere og systemer. Les mer

DDoS-beskyttelse

Alt dette bidrar til maksimal beskyttelse mot DDoS. Les mer


Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss i dag!